måndag 6 maj 2013

Älskade morfar


Vår älskade morfar har lämnat oss. För oss rymmer namnet morfar inte bara ett nära släktskap, han har också varit den som alltid ställt upp för oss. I alla lägen har han funnits här och varit en vän med ett varmt och rymligt hjärta. Stöttat och hejat på, givit råd och lyssnat. En klippa som vi jämt sett upp till.
Han har varit en fin förebild som med sin humoristiska sida lärt oss om den gamla goda tiden, om hur viktigt det är att vara pålitlig, att passa tider och vad som händer när man är “black”.

Vi har alla legat på hans arm då vi var mindre och fått lyssna till historier om när han var liten och körde långtradare, hur han blev värvad till ett fotbollslag i Chicago. Vi har hört berättelser om den första intjänade tvåkronan och om då han träffade sitt livs kärlek under tiden som busskonduktör. Om alla resor i världen och om matchen Sverige - Brasilien då Pelé gjorde tre mål.

Morfar har inte bara levt ett långt och innehållsrikt liv, han har också berikat våra liv med sina erfarenheter, men framför allt med sitt fina och naturliga sätt att vara.
Han har alltid tagit sig tid för oss och haft ett tålamod som gjort att vi fått känna att vi varit speciella för honom.

Svartvik är platsen där han vuxit upp. Livet på och runt fotbollsplanen har haft en central roll genom hela livet. Klubben i hans hjärta, Svartviks IF, har fått en stor del av både tid och engagemang under åren. Några av hans sista ord var “Spelar Svartvik ikväll?”

Den sista matchen är nu spelad, och han har kämpat färdigt. Vi är så tacksamma över att vi fått ha honom nära.
Fast saknaden är stor så unnar vi honom nu en skön sömn, vår älskade morfar.



1 kommentar:

Ann-Sofi Engström sa...

Men så fint du skrivit om din morfar...❤