tisdag 27 december 2011

Nu är glada julen slut, slut, slut

Så var julen över för den här gången. Så mycket förberedelser och så är det så fort överstökat. Men mysigt förstås. Glada och nöjda barn är ju belöningen för all stress innan jul.
Julafton firades som vanligt hos mamma och pappa, med tomte och julklappar och en hel massa mat. Det var förstås stojigt som det brukar då vi ses, men det gick jättebra med barnen och allt. Alla var nöjda och mätta, och Alma och Elvira tyckte att det varit världens bästa dag :-)

Juldagen var en rätt så slö dag. Emma och Jimmy från Södertälje kom förbi och fikade, de var på väg upp till Umeå och stannade till här för en paus. Det var trevligt, och Alma och Wendela (deras 5 åring) fann varandra direkt.

Annandagen blev ett avstamp för en ny tradition. Vi brukar alltid vara hos mormor och morfar på juldagen och äta kalkon. Men eftersom de är lite gamla och inte har så mycket ork nuför tiden så tänkte jag ta över och göra om den traditionen lite. Det blev plockmat, någon slags Tapas, här med hela högen. Det blev lyckat! Johannes, Lisa och Sixten var också med, det var kul!

Idag är det dags för dagis/fritids och MAVA igen. Det känns helt okej faktiskt, jag är ledig imorrn och jobbar kväll dagen efter det, så det blir ändå en bra mix av jobb och ledighet. Skulle önskat mig lite vila och lugn och ro bara, det har inte varit mycket av det. men det är som det är.
Stormat har det gjort också! En rejäl stormnatt var det natten till igår. Det ligger träd över vägen både här och där, och en massa hushåll är fortfarande utan ström. Vi har klarat oss bra som tur var.

Inga kommentarer: