fredag 30 september 2011

Fröknäckebröd LCHF

Har hittat ett supergott knäckebrödrecept! Här kommer det:

1/2 dl Solroskärnor
1/2 dl Pumpakärnor
1 dl Sesamfrön
1/2 dl Linfrön (hela)
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
1/2 dl Kokosfett (utan smak)
2 1/2 dl kokande vatten
salt
Flingsalt att strö över

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält kokosfettet i en kastrull. Tillsätt vattnet och koka upp det.

Häll över vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.

Häll ut smeten på en bakplåt och platta ut med en slickepott, strö över lite flingsalt.

Grädda i ugnen på 150 grader i ca 45-60 min. Ta ut och markera fyrkanter med en dniv eller degskrapa.

Stäng av ugnen, sätt in brödet igen och låt torka på eftervärme i ca 40 min.




Inga kommentarer: