100 g 70%-ig choklad
2 st äggulor
0.5 dl starkt kaffe
3 msk stevia
2.5 dl vispgrädde
Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera).
Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.
Låt smeten svalna.
Rör ner kaffe och stevia.
Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.
Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.
Garnera med färska bär eller frukt eller varför inte hackad mandel, nötter eller chokladströssel.
Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.
Låt smeten svalna.
Rör ner kaffe och stevia.
Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.
Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen.
Garnera med färska bär eller frukt eller varför inte hackad mandel, nötter eller chokladströssel.
1 kommentar:
Lät riktigt gott! Måste pröva det vid tillfälle, ha det gott.
Kram
Skicka en kommentar