söndag 25 juli 2010

Oj, vad tiden går!

Nu var det länge sedan igen! Inte för att det inte händer något, utan tvärtom, det har hänt rätt mycket sedan jag skrev sist. Till att börja med så har vi blivit med gammal buss. Jag sade för ett par veckor sedan att det skulle vara roligt med en gammal buss som man kunde kuska runt i och åka på lite äventyr (ja, nu är det ju rätt så mycket äventyr hemma hos oss i alla fall, men jag som är gamma Rosa buss-resenär får lite busslängtan ibland). Då tände Åke till direkt och genomsökte Blocket på diverse diesel-åk.
Vi bestämde oss för en gullig liten en som bodde i Borlänge. Så vi tog med storebror och hans familj och drog på äventyr. Fick låna en stuga utanför Leksand (synd bara att inte han vi lånade stugan av inte förstått att vi var TVÅ familjer... Vi fick tränga ihop oss på 5 bäddar! Ingen sov särskilt bra, men det gör vi väl inte annars heller om man tänker efter. Bussen startade i alla fall inte till en början, men efter lite pyssel så gick den igång och vi slog till. En framhjulspunktering på vägen hem bara, så vi fick ta en extra tur tillbaka till Söderhamn för att fixa en domkraft. Men nu står den hemma på gården färdig att fixas till och ta emot lite kärlek. Barnen är superförtjusta!
Vi hann med att besöka Leksand sommarland också, vilket visade sig vara toppen när väl regnet slutat smattra. Alla nöjda, dit kommer vi absolut att återvända. En busstur kanske;-)
Igår var det loppis i Juniskär igen. Jättemycket folk och en massa bord med fynd/skräp. Vi sålde iväg lite ladugårdsskrot och fick ihop ca 370 kr. Elvira tjänade ca 400 kr.
På kvällen igår var vi med Birgitta och Micke ut på deras flotte och grillade korv och drack öl. Jättemysigt! Barnen badade och vi hade väldigt trevligt.
Idag har vi varit ute i Birsta på shopping. Jag som hade bestämt mig för att ta det lugnt med det den här månaden, ja, ja, nästa månad kanske... Men kul var det i alla fall. Handlade två klänningar, en kofta och en tröja!
Ikväll har vi varit med stortjejerna på bio. Vi skulle se Shrek, men det var bara tre biljetter kvar då vi kom, så vi såg "Nanny McPhee och den stora skrällen" istället, den var bra, men Alma var lite för liten för den. Hon förstod inte riktigt handlingen.
Nu är det dags att ta itu med tvättberget. När det plötsligt blev en regning dag blev det så mycket att ta itu med som bara fått vänta medan det fina vädret pågått i veckor. Jag skulle behöva en dag till med mulet, men sedan är jag redo för sol igen!

Inga kommentarer: