söndag 21 mars 2010

Hemma igen


Så var vi hemma igen efter en intensiv men trevlig helg i Kungliga Hufvudstaden. Resan ner gick jättebra, mina små damer var som änglar alla tre. Vanligtvis brukar det vara ett fasligt liv, med diverse fula ord och några knytnävar som far runt där i baksätet, men som sagt, de skötte sig exemplariskt! Hotellet var superfint, fint och fräscht och nära till våra planerade besök på Skansen, Aquaria och Junibacken.

Vi försökte oss på en liten shoppingtur i Gallerian på fredagen, men när BR Leksaker var avklarat så tappade Alma och Elvira intresset för shopping... Nåja, vi hann i alla fall hälsa på Helena och Herman en kort stund inne på BR, och det var ju kul.

Lördagen började som vanligt tidigt, 05.00, alltså blev det en l å n g morgon inne på hotellrummet. Men till slut var det ändå dags att bege sig till Junibacken. Massor av folk var det! Fastän vi var där precis då de öppnade så var det lång kö in. Det var i alla fall fint för barnen där inne och väldigt genomtänkt gjort allting. Det var bara det där med allt folk, vi hann ju tappa bort Alma, ja, jag vet inte hur många gånger. Hon är ju så snabb och hinner springa på så många ställen på så kort tid... puh! På något sätt blir det alltid lite hysteriskt när man är på såna där familjeattraktioner, så man är helt färdig efter att ha kissat, letat barn, ätit, bajsat, letat barn, handlat dricka, och letat barn när man går därifrån, både stora och små. Så vi orkade helt enkelt inte med fler grejor den dagen. Vi vilade lite och for sedan genom lördagstrafikens Stockholm (7 km tog nästan 1.5 tim) till min lillebror Johannes och fick en supersmaskig middag; Hemlagad pizza och frukt med riven vit choklad och glass till efterrätt.

Dagen idag började 04.30. Efter en härlig hotellfrukost tog vi oss till Naturhistoriska muséet för att titta på alla spännande djur. Sedan bar det iväg hemåt. Det började snöa då vi for och det tog i och blev till värsta kräksnön som totalt hindrade sikten för oss. Riktigt otäckt var det. Massa trafik och helt oplogat. Men så efter Gävle så kom finvädret och vi tog oss hem med bra sikt på torra vägar.

Så när vi var nästa hemma sa jag till damerna där bak: Men nu har vi väl haft riktigt trevligt och roligt hela helgen?
Alma svarade: Ja, du ja!

Så var det med det. Nu sover de i alla fall alla tre. Och det är tyst i huset, skönt faktiskt, för Elvira har pratat oavbrutet från Naturhistoriska och hem...
Go´natt!

Inga kommentarer: